Τι είναι το κλειδί ασφαλείας και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο Workplace;

Τα κλειδιά ασφαλείας αποτελούν μέρος μιας πρόσθετης λειτουργίας ασφαλείας που ονομάζεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Αν έχετε κλειδί U2F (Universal 2nd Factor) και το προσθέσετε ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το κλειδί κάθε φορά που θα συνδέεστε στο λογαριασμό σας στο Workplace από υπολογιστή ή φορητή συσκευή που δεν αναγνωρίζουμε. Η χρήση ενός κλειδιού ασφαλείας παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την προστασία του λογαριασμού σας.
Να θυμάστε ότι τα κλειδιά ασφαλείας λειτουργούν μόνο με ορισμένα προγράμματα περιήγησης και ορισμένες φορητές συσκευές. Συνεπώς, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια άλλη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, π.χ. κινητό τηλέφωνο ή τη γεννήτρια κωδικών.

Προσθήκη κλειδιού ασφαλείας
Για να προσθέσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί ασφαλείας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome, του Firefox, του Safari, του Opera ή του Edge.
Σε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης:
  1. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις ασφάλειας και σύνδεσης.
  2. Πηγαίνετε στην επιλογή Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και πατήστε Επεξεργασία.
  3. Στην ενότητα Προσθέστε μια εναλλακτική μέθοδο, βρείτε την επιλογή Κλειδί ασφαλείας και πατήστε Ρύθμιση.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να δηλώσετε το κλειδί ασφαλείας σας.
Αφού προστεθεί, το κλειδί ασφαλείας θα εμφανίζεται μαζί με το όνομα που του έχετε δώσει στην ενότητα Κλειδί ασφαλείας.

Χρήση του κλειδιού ασφαλείας
Αν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και έχετε προσθέσει ένα κλειδί ασφαλείας, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο Workplace από υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης σε μη αναγνωρισμένη συσκευή, θα σας ζητηθεί να πατήσετε το κλειδί ασφαλείας σας.
Αν δεν έχετε μαζί σας το κλειδί ασφαλείας ή αν το κλειδί δεν λειτουργεί, μπορείτε να πατήσετε Θέλω να χρησιμοποιήσω μια άλλη μέθοδο για να συνδεθείτε με μία από τις άλλες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, π.χ. μέσω κινητού ή της γεννήτριας κωδικών.
Αν χάσετε το κλειδί ασφαλείας, διαγράψτε το από τη λίστα εγκεκριμένων συσκευών ασφαλείας. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις ασφάλειας και σύνδεσης και διαγράψτε το κλειδί από τις επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.
Σας βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;