Εγκατάσταση ενσωμάτωσης για το Microsoft SharePoint στο Workplace

Το άρθρο αυτό ισχύει μόνο για διαχειριστές στο Workplace Essential και το Workplace Advanced.
Η ενσωμάτωση για το SharePoint επιτρέπει στους χρήστες να κοινοποιούν περιεχόμενο από το SharePoint Online απευθείας στο Workplace για υπολογιστές και κινητά. Τους δίνει επίσης δυνατότητα εξουσιοδοτημένης προεπισκόπησης ώστε να μπορούν να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες για περιεχόμενο στο SharePoint Online (όπως έγγραφα, σελίδες και αρχεία) χωρίς να κλείνουν το Workplace. Τέλος, μπορείτε να συνδέσετε ένα φάκελο του SharePoint Online με μια ομάδα στο Workplace, ώστε οι εταιρικές ομάδες σας να μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους και να βλέπουν ποιος εργάζεται σε κάθε αρχείο.
Αν είστε διαχειριστής:
  1. Πηγαίνετε στον Κατάλογο ενσωματώσεων του Workplace.
  2. Επιλέξτε "SharePoint".
  3. Πατήστε Προσθήκη στο Workplace.
  4. Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε Εγκατάσταση.
  5. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Microsoft. Θα πρέπει να έχετε λογαριασμό διαχειριστή για να ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία.
  6. Όταν ερωτηθείτε αν θέλετε να παραχωρήσετε στο Workplace από το Facebook πρόσβαση στο λογαριασμό σας, πατήστε Allow (Να επιτραπεί).
  7. Το παράθυρο διαλόγου θα κλείσει και η ενσωμάτωση για το SharePoint θα ενεργοποιηθεί για όλα τα μέλη του οργανισμού σας.
Σημείωση: Οι συνάδελφοί σας θα μπορούν να δουν την προεπισκόπηση του αρχείου που κοινοποιείτε μόνο εφόσον έχουν ήδη τα κατάλληλα δικαιώματα στο SharePoint. Αν δεν μπορούν να δουν το περιεχόμενο στο SharePoint, δεν θα εμφανίζεται η προεπισκόπηση στο Workplace.
Σας βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;