Απαίτηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για το Workplace του οργανισμού σας

Βοήθεια για υπολογιστές
Το άρθρο αυτό ισχύει μόνο για διαχειριστές.
Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα δεύτερο επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν ιστότοπο. Είναι γνωστός και ως 2FA, επαλήθευση δύο βημάτων, TFA και έλεγχος πολλών παραγόντων. Με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μειώνεται ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσει κάποιος την ταυτότητα ενός χρήστη και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του.
Αυτή η μέθοδος απαιτεί τη χρήση ενός κωδικού πρόσβασης και ονόματος χρήστη, καθώς και ενός επιπλέον στοιχείου που πρέπει να γνωρίζει μόνο ο εκάστοτε χρήστης.
Το Workplace υποστηρίζει μεθόδους ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, για παράδειγμα αποστολή SMS ή χρήση εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας, όπως είναι ο Επαληθευτής Google και το Duo Mobile. Το Workplace επίσης υποστηρίζει τη χρήση κλειδιών ασφαλείας σε εγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο.
Σημείωση: Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και η καθολική σύνδεση (SSO) είναι δύο διαφορετικές μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας. Από τη στιγμή που ο διαχειριστής ενός συστήματος έχει ενεργοποιήσει την καθολική σύνδεση, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων απενεργοποιείται αυτόματα.
Αν δεν είστε διαχειριστής συστήματος, αλλά θέλετε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον δικό σας λογαριασμό στο Workplace, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω των ρυθμίσεών σας.
Σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο;
Ναι
Όχι